Devrim Kök: Başbakan’a Milli Bayramların kutlanılmasına karşı mısınız?

0
1802

Devrim Kök, “Başbakan olarak olarak  müziğe, baleye, dansa, spora, Milli Bayramların kutlanılmasına, üniversitelere karşı mısınız? Şarkı türkü ile büyüyenler eşkıya mı olur” diye sordu…

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Antalya Milletvekili Devrim Kök, Başbakanlık ve Gençlik ve Spor Bakanlığının sponsor olduğu,  İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Ümmetin Renkleri” adlı etkinlikte Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün Milli Bayramlardan eğitim sistemimize, üniversitelerden, spora kadar Cumhuriyet ve kazanımları hakkında yaptığı konuşmayı TBMM’ye taşıdı.

Devrim Kök, “Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması isteğiyle verdiği soru önergesinde,  Milli Bayramlarımıza, eğitim sistemi de dahil olmak üzere, baleden spora, üniversitelere kadar  her türlü  ağır eleştirilerin yapıldığı böyle bir etkinliğe Başbakanlığın ve Gençlik ve Spor Bakanlığının sponsor olmasının gerekçesini,  hem de bu etkinliğin düzenlenmesi için hangi kurum ne kadar ödenek sağladığını sordu”.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak  baleye, dansa,  Milli Bayramlarda öğrencilerin spor gösterileri yapmasına, sporu,  üniversiteleri sizde sponsoru olduğunuz toplantıda ifade edildiği gibi rezalet olarak görüyor musunuz diye soran Kök, “Toplantıda iddia edildiği gibi teröristlerin üniversitelerden  çıktığı doğru mudur? Doğru ise bu üniversiteler hangileridir? Başbakan olarak bu güne kadar bu üniversitelerin terörist yetiştirmesine göz yummanızın nedeni nedir?  Yine ifade edildiği gibi Üniversiteleri kapatıp medrese sistemine geçmeyi düşünüyor musunuz? Bu konuda da Başbakanlık olarak yaptığınız herhangi bir çalışma var mıdır? “diye sordu.

Kök önergesinde, şarkı ve türkü dinleyenlerin eşkıya olduğunun ifade edildiğini, Başbakan’ın açıklama yapması gerektiğini ifade ederek,  sponsoru olduğunuz toplantıda ifade edildiği gibi şarkı ve türkülerle büyümek eşkıya olmak için yeterli sebep midir? İnsanları şarkı ve türkü gibi eşkıya olmaya iten başka sebepler de var mıdır? Varsa nelerdir? Bu sebepler üzerinde Başbakanlık, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak yaptığınız bilimsel  araştırmaların yapılıp yapılmadığını öğrenmek istiyorum dedi.

 

Devrim Kök, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 3.Uluslararası Ümmetin Buluşması Etkinliğinde Başbakanlık ve Gençlik ve Spor Bakanlığının sponsorluğu sayesinde Milli Bayram kutlamalarını, sporu, sanatı, müziği, üniversiteleri hedef almasına, Cumhuriyetimize ve değerlerine hakaret etmesine Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak izin vermesi kabul edilemez.

…………….

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.26.04.2016

 

 

Devrim KÖK

Antalya Milletvekili

 

 

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Başbakanlığa bağlı TİKA’nın (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı) sponsorluğunda düzenlenen  3’üncü Uluslararası Ümmetin Renkleri Buluşması etkinliğinde yaptığı konuşmada, Cumhuriyetimizin temel değerlerini  ve Milli Bayramlarımızı hedef almış, hatta üniversite eğitimi yerine medrese eğitimini savunduğu basında ve kamuoyunda yer almıştır.

 

Buna Göre;

  • Ümmetin Renkleri Buluşması etkinliği hangi kurum veya dernek tarafından düzenlenmiştir? Bu kuruluşa bu güne kadar kamudan sağlanan sosyal yardımlar, bağışlar, maddi kaynaklar tutarı ne kadardır? Başbakanlık örtülü ödeneğinden veya herhangi bir Bakanlığın bütçesinden bu derneğe yapılan herhangi bir nakdi yardım var mıdır? Varsa ne kadardır?

 

  • Başbakanlığınızın ve Gençlik ve Spor Bakanlığının Milli Bayramlarımıza, Eğitim sistemi de dahil olmak üzere Cumhuriyetin temel değerlerine saldırılan böyle bir etkinliğe sponsor olmasının gerekçesi nedir? Bu etkinliğin düzenlenmesi için hangi kurum ne kadar ödenek sağlamıştır?

 

  • Bu toplantının tarihinin özellikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı kutlamalarına denk gelmesi tesadüf müdür? Yoksa bu tarih özellikle mi seçilmiştir?

 

  • Başbakanlık ve Gençlik ve Spor Bakanlığı baleye, dansa, Milli Bayramlarda öğrencilerin spor gösterileri yapmasına karşı mıdır? Karşı ise gerekçesi nedir? Bu etkinlikler sponsoru olduğunuz toplantıda ifade edildiği gibi rezalet midir?

 

  • Toplantıda iddia edildiği gibi teröristlerin üniversitelerden çıktığı doğru mudur? Doğru ise bu üniversiteler hangileridir? Başbakan olarak bu güne kadar bu üniversitelerin terörist yetiştirmesine göz yummanızın nedeni nedir?  Yine ifade edildiği gibi Üniversiteleri kapatıp medrese sistemine geçmeyi düşünüyor musunuz? Bu konuda da Başbakanlık olarak yaptığınız herhangi bir çalışma var mıdır?

 

  • Sponsoru olduğunuz toplantıda ifade edildiği gibi şarkı ve türkülerle büyümek eşkıya olmak için yeterli sebep midir? İnsanları şarkı ve türkü gibi eşkıya olmaya iten başka sebepler de var mıdır? Varsa nelerdir? Bu sebepler üzerinde Başbakanlık, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak yaptığınız bilimsel araştırmalar var mıdır?

 

  • Uluslararası Ümmetin Buluşması Etkinliği adı verilen toplantıda konuşan Ahmet Mahmut Ünlü’nün  Başbakanlık ve Gençlik ve Spor Bakanlığının sayesinde 23 Nisan kutlamalarını hedef almasına, Cumhuriyetimize ve değerlerine hakaret etmesine  Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak müdahale etmemenizin ve izin vermenizin nedeni nedir?

 

  • Başbakanlık ve diğer Bakanlıkların son 12 yıl içerisinde etkinliklerine sponsor olduğu vakıf ve derneklerin isimleri nelerdir? Bu dernek ve vakıflara yapılan maddi yardım ne kadardır? Bu dernek ve vakıflar belirlenirken hangi kriterler esas alınmaktadır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz