BUDAK: “2003’TE BAŞLAYAN KEMER YOLU NE ZAMAN BİTECEK?”

0
2098

-“2011 YILINDA 2014’TA TAMAMLANACAĞI AÇIKLANAN YOL, 2019’DA BİTECEK Mİ?

-“KUZEY VE BATI ÇEVRE YOLU, ANTALYA’YA NE ZAMAN HİZMET VERECEK?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, 2003’te Antalya-Kemer bölünmüş yol projesinin aradan geçen 13 yılda tamamlanamadığına dikkat çekerek, “Kemer yolu ne zaman tamamlanacaktır. 2019 son tarih midir?” diye sordu.

 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Antalya-Kemer bölünmüş yol çalışmasının 2003 yılından bu yana devam ettiğini hatırlattı.  Antalya-Kemer olarak başlayan projelerin, Antalya-Kemer-Tekirova ve Antalya-Kemer-Tekirova-Finike olarak sürdüğüne dikkat çeken Budak, “Kemer yol çalışmasının uzun yıllardır tamamlanamaması, hizmete açılan bölümlerde neredeyse her yıl onarım çalışması yapılması, kaynakların verimli kullanılmadığı iddialarını güçlendirmektedir. Antalya’da bir çok ulaşım projesi uzun yıllardır gündemde olmasın karşın, Kuzey Çevre Yolu, Batı Çevre Yolu gibi şehir içi trafiğini rahatlatacak projeler ile Antalya’nın komşu illerle bağlantısını sağlayan yolların neredeyse hiçbiri tamamlanmış değildir” dedi.

20 YILDA BİTER Mİ

Antalya-Kemer bölünmüş yol projesinin inşaatına başlandığı 2003 yılından bu yana toplam ne kadar kamu kaynağı kullanıldığı konusunda bilgi isteyen Budak, 2011 yılında projenin 2014’te tamamlanmasının öngörülmesine karşın, bugün projenin bitiş tarihi olarak 2019 yılının gösterildiğini söyledi. Budak, “Antalya-Kemer-Finike bölünmüş yol projesinde bugün itibariyle gerçekleşme oranı nedir ve ne zaman tamamlanacaktır? Hükümetin 2011 yılı yatırım programında,  Antalya-Kemer-Tekirova-Finike yolunun 2014 yılında tamamlanmasının öngörüldüğü doğru mudur? Aradan geçen 5 yıldan sonra, 2016 yatırım programında projenin bitiş süresi olarak 2019 yılının gösterilmesinin gerekçesi nedir? Hangi etkenler, yol projesinin bugüne kadar tamamlanmasını engellemiştir? 2019 son tarih midir?” diye sordu.

Yoldaki onarım çalışmalarını da gündeme getiren Budak, “Antalya-Kemer-Tekirova-Finike yolunun hizmete açılan bölümlerinde, kaç kez onarım çalışması yapılmıştır? Onarım çalışmalarının maliyeti ne kadardır ve kim tarafından karşılanmıştır? Söz konusu yol projesinde hangi müteahhit firmalar iş yapmış ve bunun karşılığında kendilerine ne kadar ödeme yapılmıştır?” dedi. Budak, şöyle devam etti:

KUZEY VE BATI ÇEVRE YOLU

“Antalya şehir içi trafiğini rahatlatacağı açıklanan Batı Çevre Yolu, Kuzey Çevre Yolu gibi projeler ne zaman Antalya’ya hizmet verebilecektir?

Bakanlığınız, 2003 yılından sonra Antalya’nın şehir içi ulaşımı için bugüne kadar hangi projeleri yürütmüş ve projeler için ne kadar kamu kaynağı kullanılmıştır? Antalya’daki ulaştırma projeleri için 2003 yılından bu yana toplam ne kadar kaynak kullanılmıştır? Antalya için kullanılan kaynağın, aynı dönemde Türkiye genelindeki ulaştırma yatırımları içindeki payı nedir?”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz