BUDAK:“CUMHURBAŞKANI İŞ DÜNYASINI TEHDİDİ BIRAKMALI”

0
936
CUMHURIYET HALK PARTISI GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU MERSINDE ISADAMLARIYLA BULUSTU FOTOGRAF: ZIYA KOSEOGLU/CHP GENEL MERKEZI

-“DÜNE KADAR HESAPLARINDA 200 BİN DOLAR OLAN CUMHURBAŞKANI, ŞİMDİ İNSANLARI VATANA İHANETLE SUÇLUYOR”

-“CUMHURBAŞKANI HAL YASASI’NDAKİ İMZASINI UNUTMUŞ”

            CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Türkiye’de serbest piyasa ekonomisinin yerini “tehdit-talimat ekonomisi”nin aldığını belirterek, “Cumhurbaşkanı bir reel sektörü, bir finans sektörünü tehdit ediyor. Sebze meyve fiyatlarından yakınıyor. Düne kadar hesaplarında 200 bin dolar tutan Cumhurbaşkanı, şimdi insanları vatana ihanetle suçluyor. Bu ülkeyi 14 yıldır kim yönetiyor? Ekonomi güvenle yürür. Cumhurbaşkanı iş dünyasını tehdit etmeyi bırakıp, ülkenin huzuruna hizmet etmeli” dedi.

            CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yaptığı yazılı açıklamada, OHAL uygulamaları ve Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarıyla, iş dünyası üzerinde ağır bir baskı oluşturulduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı’nın geçen günlerde “yatırımlarını erteleyenler, ekonomimize saldıranlarla aynı saftadır” diyerek reel sektörü, dün de “girişimciye ve yatırımcıya kredi musluklarını açmayan karşısında bizi bulacaktır” diyerek de finans sektörüne gözdağı verdiğine dikkat çeken Budak, “14 yıllık AKP hükümetleri döneminde ekonominin yapısal sorunlarını çözümü konusunda hiçbir adım atılmadı. Her dalgalanma da ekonomi olumsuz etkileniyor. Bugün de AKP’nin iç ve dış politikadaki büyük hataları nedeniyle ekonomi bir darboğazda. Cumhurbaşkanı ve Hükümet, kendi sorumluluklarını, düşmanlar yaratarak, kurumları suçlayarak gizlemeye çalışıyor. Bugün ekonomi darboğazda ise bunun sorumlusu 14 yıldır ülkeyi yönetenlerdir” dedi.

Ekonominin tehdit ve talimatla değil güvenle yürüyeceğini kaydeden Budak, bunun yolunun da hukuk ve demokrasinin egemen kılınmasından geçtiğini kaydetti Budak, “Serbest piyasanın yerini tehdit ve talimatlar aldı. Bir gün reel sektöre, bir gün finans sektörüne gözdağı veriliyor. Daha düne kadar hesaplarında 200 bin dolar tuttuğu bilinen Cumhurbaşkanı, şimdi insanları vatana ihanetle, teröristlikle suçluyor. İş dünyası ağır bir baskı altında sesini çıkaramıyor. Yatırım için, istihdam için öncelikle hukuk olacak, huzur olacak. Tam tersine hukuku alt üst edecek, kutuplaşmayı, ayrışmayı derinleştirecek bir Anayasa değişikliği Türkiye’ye dayatılıyor. Rejim değişikliğiyle Türkiye’nin geleceği karartılıyor. Böyle bir belirsizlik ortamında kim nasıl yatırım yapacak. Cumhurbaşkanı’na düşen kurumları, iş dünyasını tehdit etmek değil, ülkenin huzuruna katkı yapmaktır” diye konuştu.

HÜKÜMET ŞİKAYET MAKAMI DEĞİL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sebze fiyatlarıyla ilgili eleştirilerine de tepki gösteren Budak, “Cumhurbaşkanı, 14 yıldır bu ülkeyi kendisinin yönettiğini unutmuş görünüyor. Hal Yasası’ndaki imzasını unutmuş görünüyor. Üretici yıllardır perişan, emeğinin karşılığını alamıyor. Tüketici de yüksek fiyattan şikayetçi. Peki bunu çözecek olan kim? Bu ülkede hükümet niye var? Yetki hükümettedir. Çözmesi gereken de hükümettir. Hükümet şikayet değil çözüm yeridir” dedi.