ÖZER’DEN BAKAN PAKDEMİRLİ’YE SEFERBERLİK ÇAĞRISI

0
1079

TARIM SEKTÖRÜNDE ORTAK AKLA İHTİYAÇ VAR

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer’den giderek küçülen tarım sektörü için acil seferberlik çağrısı geldi. Özer, “Sudan iyi hoş da, Türkiye ne olacak?” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan büyüme rakamları arasında tarım sektörünün toplam katma değerinin bir önceki yıla göre yüzde 1,5 oranında azaldığının dikkat çektiğini belirten CHP’li Özer, konuyla ilgili bir önerge verdi. Özer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye “Tarım sektörümüz için ne zaman bir seferberlik ilan edeceksiniz?” diye sordu.

Üreticinin giderek daha da umutsuzluğa sürüklendiğini belirten Özer; “Çiftçi sıkıntıda, ekim azalıyor, kırsalda yaşam çorak bir hal alıyor” diyerek şu ifadelerde bulundu:

“Tarım sektöründe acilen yapıcı yöntemlere gidilmeli. Siyaseti bulaştırmadan ve gündelik çözümlerden uzak, uzun vadeli planlamalar için bir an önce kolları sıvamalı. Üretimden tüketime, sektörün tüm paydaşlarıyla ortaklaşa alınacak her karar başarıya götürecektir.”

SUDAN TAMAM, YA TÜRKİYE?

Tarım sektöründeki üretimin genel ekonomiye göre daha kötü bir performans sergilediğinin altını çizen CHP’li Özer, Sudan’da tarımsal işbirliği çalışmalarında bulunan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu soruları yöneltti:

  1. Tarım sektöründeki üretimin genel ekonomiye göre kötü performans göstermesinin ve yüzde 1,5 küçülmesinin nedenleri nedir?
  1. Sudan ile tarımsal verimliliği artırma noktasında işbirliğine giden Bakanlığınızın Türkiye’deki tarımsal verimliliği artırmaya yönelik planlaması nedir?
  1. 100 günlük icraat programında yer verilen hangi başlıklar, hangi nedenlerle ülkemizdeki tarımsal verimliliği artırmaya yeter fayda sağlayacaktır?
  1. TÜİK rakamlarıyla da ortaya çıktığına göre, yok olma tehlikesindeki tarım sektörümüz için ne zaman bir seferberlik ilan edeceksiniz?