VATANDAŞIN DEĞİL, SARAY’IN KEMERİ SIKILSIN!

0
599

Kıdem tazminatı kaldırılarak yerine fon uygulaması getirilmesiyle ilgili açıklamada bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul “Mevcut haliyle bile birçok çalışan kıdem tazminatı hakkından tam olarak yararlanamazken, fon uygulamasıyla çalışanların daha da mağdur olacağı aşikardır dedi.
“2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı”nda, kıdem tazminatı ile ilgili değişikliğin yapılacağı tarih Aralık ayı sonu olarak belirtilmesiyle ilgili görüş bildiren CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Çalışanların en büyük güvencesi olan kıdem tazminatı kaldırılarak, yerine fon uygulaması getirilmek isteniyor. İş güvencesinin en büyük dayanağı olan kıdem tazminatının kaldırılarak, yerine fon uygulamasının getirilmek istenmesinin en büyük amacı, bütçe açığını, fonda biriken bu para üzerinden gidermektir” ifadelerini kullandı.
Kumbul, “Yakın geçmişe dönüp baktığımızda, işsizlik fonunda biriken paranın nasıl amacı dışında kullanıldığını, GAP idaresinden kamu bankalarına aktarılan paralarla görmekteyiz. Kıdem tazminatı yerine getirilmek istenen fonda birikecek paranın, “kamu kaynaklarının daha etkin kullanılması” bahanesiyle başka kaynaklara aktarılmayacağının garantisini kimse veremez. Kıdem tazminatına göz diken AKP iktidarı, krizin yükünü omuzlamak yerine, her zaman yaptığı gibi emekçilerin sırtına bindirmek istiyor. Doğal gaza, suya ve elektriğe yapılan zamlar, enflasyonun yüzde 25’in üzerine çıkarak son 15 yılın en yüksek seviyesine ulaşması ekonominin nereye gittiğini göstermektedir. İktidar, krizin yükünü vatandaşa yüklemek yerine; pahalı sofralar, gösterişli davetler, lüks uçaklar, Saray için harcanan masrafları kısarak krizin yükünü üstlenebilir” sözlerine yer verdi.