3 Aralık Dünya Engelliler Günü

0
1157

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığı tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından alınan kararla 3 Aralık, Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir.

Dünya Engelliler Günü kapsamında, engellilerin yaşadığı sorunlara yönelik farkındalık yaratmak, engelli bireylerin hayatlarını yaşanabilir kılmak için çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Engelli vatandaşlarımızın, bütün engelleri aşarak sosyal hayata katılımı, eğitim, sağlık, ulaşım ve çalışmak gibi temel yurttaşlık haklarından yararlanması için Cumhuriyet Halk Partisi olarak çeşitli çalışmalar yürütmekteyiz.

Engelli bireylerin, temel hak ve özgürlüklerden kesintisiz bir şekilde yararlanabilmesi için, devlete, yerel yönetimlere, sivil topluma, hepimize büyük görevler düşmektedir.

Anayasamızda yer alan sosyal devlet ilkesi gereğince, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak, istihdam olanaklarını arttırmak, sosyal, siyasal ve iktisadi bütün engelleri kaldırmak devletin temel görevlerindendir. Bu noktada, kamusal hizmetlerin engelli bireylerimize eşit ve erişilebilir bir şekilde sunulması, onların yaşam standardını arttırmak için, parti olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Engelli yurttaşlarımızın sesi olacağız.

 

Gelin, bütün engelleri birlikte aşalım, engelsiz bir dünya için mücadele edelim.”