Zeybek’den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

0
615

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Rafet Zeybek 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir basın açıklaması yayınladı.

Ülkemizde hayatın her alanında fırsatlar sunulması gereken engelli dostlarımızı sadece bir gün değil, her gün hatırlamamız gerekmektedir. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü farkındalık yaratmak ve birer engelli birey olma potansiyeli yaşadığımızı unutmamamız gereken bir gündür, engelli vatandaşlarımız toplumun her alanında karşılarına çıkan tüm engelleri yıkarak spordan, sanata, ticaretten, eğitime birçok alandan başarılar göstermeye devam etmektedir.

TÜİK tarafından 2011 yılında gerçekleştirilen Nüfus ve Konut Araştırmasında ülkemizde toplam nüfusun yüzde 6,9’u engelli olarak tespit edilmiştir, günümüzde ise bu rakamın daha fazla olduğu bir gerçektir.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı verilere göre kamuda memur olarak çalışan engelli vatandaşlarımızın sayısı Mart 2018 tarihine göre 51.814 kişidir. Engelli yurttaşlarımızın kamu ve özel sektörde istihdamı için yapılan çalışmalar olsa da yetersiz kalmaktadır, CHP olarak geçtiğimiz dönemde ve bu dönemde engelliler ve engelli hakları için verilen mücadeleye devam edeceğiz. Engelli yurttaşlarımızın yönetimde temsiline yönelik gereken yasal düzenlemeler için çalışmalara devam ediyoruz. Engelli yurttaşlarımız arasında hükümlü ve tutuklu olan bireyler içinde gerekli düzenlemelerin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler tarafından sorumluluk alanlarında engelli yurttaşlarımız CHP’li yerel yönetimlerimizin imkânları ve sorumluluk alanlarında engelli yurttaşlarımızın hayatın her alanında bizlerle omuz omuza olmalarına yönelik çalışmalar memnuniyet verici ve örnek teşkil edici, önümüzdeki yerel seçimlerde tüm Türkiye’de CHP’li yerel yönetimlerle öncelikle düşüncelerdeki engelleri kaldırarak, engelli vatandaşlarımıza daha çok imkânlar sunulacaktır.

Engelli yurttaşlarımızın azimleri sayesinde aşılamayacak hiçbir engelin olmadığı bilincindeyiz, sokakta, işte, okulda, hastanede, evde ve daha da önemlisi toplumun zihnindeki tüm engelleri engelli vatandaşlarımızın desteği ile hep birlikte aşacağız.