BAYAR“KADINI YOK SAYAN ZİHNİYETİN KARŞISINDAYIZ”

0
188

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Başkan Bayar, “Kadını yok sayan, eve hapseden AKP zihniyetinin karşısında dimdik duracağız” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, 8 Mart 1857 tarihinde 129 kadın işçinin hayatını kaybettiği olayların yıldönümü olarak “Dünya Kadınlar Günü” kabul edilen 8 Mart tarihine özel yazılı bir basın açıklamasında bulundu. O günden bugüne kadınların yaşamındaki koşullarda pek bir değişiklik olmadığını ifade eden Başkan Bayar, kapitalizmin siyasi temsilcilerinin cinsiyet eşitsizliğini meşrulaştırdığını belirtti. Bayar, “En temel haklar olan eğitim, sağlık, sosyal güvenlik öncelikle kadınların ellerinden alınıyor. Taşeronlaştırma, kuralsız-güvencesiz, sendikasız ve esnek çalışma ile kadın emeği sömürüsü artıyor. Ülkemiz, kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kadına seçme ve seçilme hakkı veren öncü ülkelerdendir. Ancak Cumhuriyetin kazanımları ve temel değerleriyle sorunu olan AKP iktidarı, yasaların ve ulusal politikaların bütününde kadınları birer “birey” olarak gören bir yaklaşımı şiddetle reddediyor” şeklinde konuştu. Son dönemde toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin çok fazla arttığının altını çizen Bayar, “AKP iktidarıyla birlikte yaşamın her alanında artan şiddet en çok kadınlarımızı vurdu. 8 Mart’ı kutlamak için meydanlara çıkan kadınlarımız, güvenlik güçlerinin müdahalesine maruz kalıyor; anayasal hakları olan, ‘Kadın-erkek eşitliği’ talepleri, açıkça göz ardı ediliyor. Kadınlarımızın iş yaşamına katılma hakları ellerinden alınıyor. ‘En az üç çocuk’ baskısıyla eve bağlanmak isteniyor. Kamu atama ve terfileri, liyakat yerine cinsiyetçi bakış açısıyla yapıldığı için kadın yönetici sayımız gittikçe azalıyor. Biz, kadını yok sayan, eve hapseden AKP zihniyetinin karşısında dimdik duracağız” ifadelerine yer verdi.

Toplumsal Barışı Kadınlarımız Sağlayacak

Kadınların demokrasiye olan katkılarının, toplumdaki varlıklarının medeniyeti inşa eden unsur olduğunu ifade eden Nusret Bayar, “100 yıllık bir ulu çınar olan Cumhuriyet Halk Partisi; devrim yapmış, ülkemizi cumhuriyetle, demokrasiyle tanıştırmış, kadın erkek eşitliğini sağlamış, bilimi rehber edinmiş, Türkiye tarihinin ekseni olmuş, dünya tarihinde iz bırakmış bir partidir. Medeni, demokratik, aydınlık bir Türkiye için, her şeyimizi borçlu olduğumuz kadınlarımızı el üstünde tutmak vazifemizdir. Gerçekten demokratik, hak ve özgürlüklerin sınırsızca yaşandığı, insan onurunun ayaklar altına alınmadığı, aydınlık bir Türkiye; kadınlarımızın elleriyle kuracakları bir gelecekle karşılanmış olacaktır. Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük destekçisi ve güvencesi olan kadınlarımız, toplumsal barışımızı da sağlayacaktır. Bu duygularla tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.