BAŞKAN BAYAR KORKUTELi’NDE KÖYLÜLERLE BULUŞTU

0
300

“ÜRETİCİYİ TEKRARDAN BAŞ TACI YAPACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar ve beraberindeki ekip Korkuteli ilçesindeki köylerde, kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları dinledi, istişarelerde bulundu. Başkan Bayar, “CHP iktidarında üreticiyi tekrardan baş tacı yapacağız” diye konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Bahar Önal, CHP Korkuteli İlçe Başkanı Şeyhali Kara, Antalya Eski Milletvekili Yusuf Öztop, İl Sekreteri Nuri Cengiz, İl ve İlçe Başkan Yardımcıları, Önceki Dönem İlçe Başkanları ile birlikte Korkuteli İlçesinde birtakım ziyaretlerde bulunarak kırsalda yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi. Pandemi koşulları göz önüne alınarak ve kurallara uyularak sabahın erken saatlerinde CHP Korkuteli İlçe Binasında başlayan program, sırasıyla Büyükköy, Bozova, Çomaklı, Yeşilyayla, Yelten, Küçükköy ve Sülekler Mahallelerindeki halk buluşmaları ve ziyaretlerle devam etti. Köy meydanlarında yerel halkla buluşan İl Başkanı Nusret Bayar önderliğindeki Cumhuriyet Halk Partisi heyeti, üreticilerin sorunlarını dinleyerek çözüm önerilerinde ve fikir alışverişlerinde bulundu. İlk olarak Büyükköy Mahallesi meydanında köylülere seslenen Başkan Bayar, “18 yıllık AKP iktidarı, göreve gelirken ortadan kaldıracağız dedikleri ‘Yolsuzluk, Yoksulluk ve Yasaklar’ konusunda sınır tanımaz boyutlara ulaşarak vatandaşı ekonomik ve sosyal her türlü açıdan fazlasıyla mağdur eder hale geldi. Bugünkü koşullara baktığımızda ülkenin dört bir tarafında yolsuzluk hat safhaya ulaşmış durumda. İktidar yoksullukla mücadele etmek yerine yoksulu daha da yoksul; yandaşı ise zengin etmekle meşgul. Yasaklar konusunda ise; tutuklu gazeteciler, karartılan televizyonlar, sosyal medyada gerçekleştirilen cadı avı derken ağzımızı açmaya korkar olduk. Hal böyleyken vatandaş yolsuzluktan bıkmış, yoksulluktan usanmış, yasaklardan korkup kafasını kuma gömmek zorunda kalmış vaziyette. Tüm bu sorunların başlıca kaynağı; çiftçiye üvey evlat muamelesi yaparak samanı bile dışarıdan ithal eden, Türk Lirasını değersizleştirerek ekonomiyi yerle yeksan eden tek adam rejimidir. Çözüm yolu ise sandık. Bizler bu sorunları çözebilmek için Saray Rejimini sandığa gömerek, daha güçlü, daha demokratik, daha adil bir parlamenter sistemi yeniden inşa etmek zorundayız. Bunun için gereken ise Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında kendi kendimize yeten bir ülke haline gelecek, AKP’nin yabancı sermayelere peşkeş çektiği fabrikaların bacalarını yeniden bu ülkenin toprakları için tüttürecek, köylüyü milletin efendisi, üreticiyi baş tacı yapacağız” diye konuştu.

“Çiftçiye Gereken Destek Verilmedikçe Üretimden Bahsedilemez”

Çalışmalarına köy köy gezerek devam eden CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar ve beraberindeki CHP heyeti, diğer köy meydanlarında da yerel halkla buluşarak önce pandemi konusunda uyarılarda bulundu daha sonra Türkiye’de ve Antalya’da süregelen sorunlar ve çözüm önerileri hakkında fikir alışverişleri gerçekleştirdi. Her fırsatta Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında üretime verilecek olan değerden ve üreticinin yüzünün güleceğinden bahseden Başkan Nusret Bayar, “İşsizlik günümüzde en büyük problemlerden. Kırsalda yaşayan vatandaşlar iş bulma ümidiyle büyük şehirlere göç ediyor ancak orada da iş bulamıyor, bulsa bile geçimini sağlayamıyor. Oysa bu topraklarda ekip de hasat alamayacağımız ürün yok. Ancak vatandaş ekip biçmeye korkuyor çünkü üreten çiftçiye gereken destek verilmiyor. Buna rağmen üretmeye devam eden çiftçinin ise ürünü para etmiyor. Ben de bir çiftçi olarak söylemek isterim ki; şu andan itibaren geriye dönüp baktığımızda ne yazık ki 20 yıl öncesini arar hale geldik. 20 yıl önce domates tarladan belki aynı fiyatla çıkıyordu ancak tohuma, mazota, gübreye, naylona çok daha az ödüyorduk. Bu koşullar altında çiftçiden üretim beklemek mucize” şeklinde konuştu. Korkuteli ilçesindeki programlarında kısa zaman önce çıkan yangınlarda zarar gören yerleri de ziyaret eden Başkan Nusret Bayar, Milletvekili Cavit Arı ve beraberlerindeki heyet, burada mağdur olan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek Cumhuriyet Halk Partisi olarak ellerinden gelen desteği vereceklerinin sözünü aktardı.