“TARIM KAN AĞLIYOR, SARAY GÖRMÜYOR”

0
280

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, Serik’te sebze meyve halini ziyaret ederek tarım üreticilerinin ve hal komisyoncularının sorunlarını dinledi. Başkan Bayar, “Tarım sektörü kan ağlıyor, saray rejimi görmezden geliyor” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir, İl Yöneticileri ve İlçe Yöneticileri ile birlikte Serik Sebze Meyve Halini ziyaret ederek hal esnafıyla ve tarım üreticileriyle sohbet etti, esnafın ve çiftçinin sorunlarını dinledi. Girdi maliyetlerinin artmasına rağmen ürünlerin fiyatlarının aynı kalmasından hatta bazı ürünlerin fiyatlarının düşmesinden şikayetçi olan tarım emekçileri, bu düşüşün sebebinin ihracatta yaşanan sıkıntılar ve vatandaşların alım gücündeki azalma olduğunu ifade ettiler. Tarım emekçilerini dinleyerek değerlendirmelerde bulunan Başkan Nusret Bayar, “Her geçen gün daha da artan girdi maliyetleri, son dönemde yaşanan doğal afetler, biriken kredi borçları, pandemiden dolayı otellerin ve restoranların kapalı olması gibi sebepler yüzünden yeterince kazanç elde edemeyen çiftçimiz ve komisyoncu hal esnafımız; Rusya’nın uyguladığı kota sınırlandırmasının yanı sıra kotayla sınırlandırılan domates ve biberin de meyve virüsü taşıdığı gerekçesiyle geri gönderilmesi üzerine son derece zor duruma düşmüş, nefes alamaz hale gelmiştir. Serik halinde domatesin 1 liraya kadar satıldığını gördük. Buradaki üretici, taşıyıcı, komisyoncu, pazarcı ne kazanacak da evini geçindirecek, nasıl tekrardan üretim yapacak?” şeklinde konuştu.

 

“Milli Ekonominin Temeli Tarımdır”

 

Konuşmasının devamında hükümetin izlediği tarım politikasını eleştiren CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, Mustafa Kemal Atatürk’ün tarımla alakalı düşüncelerinin ışığında hareket edeceklerini ifade etti. Başkan Bayar, “Üreticiyi sahipsiz bırakan, kan ağlayan tarım sektörünü görmezden gelen SARAY REJİMİ; mesele yandaşlara hizmet olduğunda tek kalemde milyonlarca vergi borcunu silerken, afette seraları hasar gören çiftçinin TARSİM sigortası olmadığı için zararını karşılamamaktadır! Bu düzen değişecek! İlk seçimlerde millet, sandıkta gereğini yapacak ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara getirecektir. Bizler de Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Milli ekonominin temeli tarımdır.” düşüncesiyle hareket ederek tarımsal üretime gereken değeri vereceğiz” diye konuştu.