KADIN KOLLARININ ÇALIŞMA PLANI HAZIR

0
255

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Kadın Kolları İl Başkanı Nilüfer Deveci önderliğinde, Kadın Kolları MYK Üyesi Bahar Önal İlçe Kadın Kolları Başkanları ve Yönetim Kurulları bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi.

Gerçekleşen Toplantıda, Kadın Kolları Antalya İL Başkanı Nilüfer Deveci; Antalya’da ki kadına şiddet vakaları ve kadın cinayetlerinin dava süreçleri hakkında bilgilendirme yaparak, İstanbul Sözleşmesi’nin kadınlar için yaşamsal önemini bir kez daha hatırlattı. Deveci, “İstanbul sözleşmesinden vazgeçmeyeceğiz. Mücadelemize devam edeceğiz. Yeni çalışmalarımızı planlamak üzere bir araya geldik.” Dedi.

Kadın Kolları MYK Üyesi Bahar Önal, Genel Merkezden bilgi aktarımını gerçekleştirdi. Önal, “YaşamHak Otobüsümüz; il il, ilçe ilçe, gezmedik, girmedik sokak bırakmadan kadınlarımıza İstanbul Sözleşmesini ve YaşamHak projemizi anlatmaya devam ediyor. Yakında Antalya’mıza da gelecek. Bizde her fırsatta İstanbul Sözleşmesini ve YaşamHak Projemizi, kadınlarımıza anlatmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Toplantıda CHP Kadın Kolları Antalya İl Başkanı Nilüfer Deveci ve Kadın Kolları MYK Üyesi Bahar Önal ve İlçe Kadın Kolları Başkanları; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak atanan Derya Yanık’ın, “pandemi döneminde kadına şiddet olaylarındaki artışın tolere edilebilir” açıklamasına ilişkin tepkilerini dile getirdiler.

Toplantıda İstanbul Sözleşmesi ve Aile Destekleri Sigortası hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve çalışma programları hazırlandı. İlçe Kadın Kolları Başkanlarının çalışmaları hakkında bilgilendirmeleri ardından; CHP’li Kadınların, “İktidar Yolunda Hazırız!” mesajıyla toplantı sona erdi.