Altınbeşik’e ziyaretçi akını

0
981

Antalya’nın  İbradı İlçesi’ndeki Altınbeşik Mağarası’nı son 15 günde yaklaşık 3 bin kişi ziyaret etti.

İbradı’ya bağlı Ürünlü Mahallesi’ndeki dünyanın üçüncü, Türkiye’nin bilinen en büyük yeraltı mağarası olan Altınbeşik Mağarası, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğruyor. Bayram tatili dolayısıyla hareketlilik yaşanan bölgede Altınbeşik Mağarası’nı son 15 günde 3 bin kişinin ziyaret ettiği belirtildi. Altınbeşik Mağarası, ziyaretçilerine sarkıt ve dikitleriyle muhteşem bir görüntü sunan Altınbeşik Mağarası’na gelenler 200 metrelik göl üzerinde kayık ve botlarla gezinti yaparak 44 metre yüksekliğindeki traverten oluşumları görme imkanı buluyor.

Altınbeşik Mağarası’nın her geçen yıl cazibesinin arttığını söyleyen İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, “Bu mağara doğanın bize sunduğu muhteşem bir güzellik. Yaptığımız tanıtım çalışmaları sayesinde bölgenin bilinirliği daha da arttı. Mağaranın tanıtımı için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. 28- 29 Ağustos tarihlerinde Altınbeşik Üzüm Turizm ve Kültür Festivali düzenleyeceğiz. İnanıyoruz ki Akdeniz bölgesine gelen her turist Altınbeşik Mağarası’nı görmeden ülkemizden ayrılmayacak” dedi.

Ziyaretçilerin mağaranın karstik yapısına ve travertenlerine hayran kaldığına dikkati çeken Başkan Küçükkuru, “Güneş enerjisi sistemiyle aydınlatılan Altınbeşik Mağarası’na gelen misafirlerimiz burada bulunan görevliler vasıtasıyla botlarla mağaranın içini gezebiliyor. Mağaranın bulunduğu vadi ise ziyaretçilere ayrı bir görsel güzellik sunuyor” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz