SORUMLULARDAN HESAP SORULMALI

0
1025

BUDAK’TAN  KONYAALTI TEPKİSİ

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, dünyanın en güzel sahillerinden biri olan Konyaaltı Sahili’nin harabeye dönmesine seyirci kalınmasına tepki gösterdi. Budak, “Konyaaltı Sahili için sezon öncesinde neden adım atılmadı” diye sordu.

CHP’li Budak, Maliye Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle bir önerge hazırlayarak, Konyaaltı Sahili’nin kaderine terk edilmesini gündeme taşıdı. Konyaaltı Sahili’nin dünyanın en güzel sahillerinden biri olduğunu ancak sezon öncesinde hiçbir çalışma yapılmaması nedeniyle harabeye döndüğünü kaydeden Budak, “Konyaaltı Sahili, kaderine terk edilmiş durumdadır. Sahilin halka ücretsiz açılacağı sözleri unutulmuş, ücretli şezlonglara rağmen yurttaşlara hiçbir hizmet verilmemektedir. En önemlisi sahilde can güvenliği yoktur. Can kurtarma kuleleri boş durmaktadır. Ayrıca Beach Park bölgesi de işletmecilerin tahliyesinden sonra harabeye dönmüş ve geçen günlerde elektrik altyapısı çalınmıştır. Oluşan kamu zararının boyutları giderek büyürken, turizm sezonunun ortalarına geldiğimiz bugünlere kadar Konyaaltı Sahili’nde hiçbir adım atılmaması, anlaşılır ve kabul edilebilir değildir” dedi.

FATURAYI ANTALYALILAR MI ÖDEYECEK

Antalya Konyaaltı Sahili’nde sorumluluğun hangi kurumda olduğu, hangi koşullarla, hangi kuruma tahsis işlemi yapıldığı konusunda bilgi isteyen Budak, “Konyaaltı Sahili’nde sezon öncesinde hiçbir çalışma yapılmamasının gerekçesi nedir? Beach Park’ta tahliye işlemleri ne zaman tamamlanmıştır? Bu tarihten sonra hiçbir işlem yapılmamasının ve alanın harabeye dönmesinin sorumlusu hangi kurumdur? Söz konusu alanın 4-5 milyon TL değerindeki elektrik tesisatının çalındığı doğru mudur? Bölgede hiçbir güvenlik önlemi alınmamasının gerekçesi nedir? Hırsızlık olayının sorumluları ile ilgili adli ve idari süreçler başlatılmış mıdır? Hangi sonuçlara ulaşılmıştır? Oluşan kamu zararının boyutları ne kadardır? Kamu zararını kim ödeyecektir? Fatura Antalya halkına mı çıkacaktır?” diye konuştu.

SORUMLULARDAN HESAP SORULMALI

Antalya’nın turizm yoluyla ülke ekonomisine milyarlarca dolar katkı sağladığına dikkat çeken Budak, şöyle devam etti:

“Antalya’da Konyaaltı Sahili’nin harabeye dönmesinin sorumluları hakkında bir işlem yapacak mısınız? Sezon öncesinde gerekli çalışmaları yapmayan, görevini ihmal edenlerden hesap sorulacak mıdır?

Konyaaltı Sahili’nden adını alan Konyaaltı Belediyesi’nin sahil ile ilgili çalışmalarda söz hakkı olması sağlanacak mıdır?”

İKTİDARIN ELİ TİTRİYOR

Antalya’nın Türkiye ekonomisine çok ciddi katkılar yaptığını ancak, bu katkının karşılığını alamadığını vurgulayan Budak, “İktidar Antalya’dan hep alma peşinde. Antalya’ya, Antalya halkına hizmet vermeye sıra gelince, iktidarın eli titriyor. Konyaaltı Sahili bunu bir örneği. Antalya’da çağdaş bir kültür, sanat binası yapılmaması bunun bir örneği. Bir takım süslü sözlerle bu gerçekler değiştirilemez. Antalya için kaynak bulunamıyorsa, bilinsin ki; Antalya’nın kendine yetecek kaynağı vardır. Antalya kendi dinamikleriyle, bütün sorunlarını aşabilir” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz