CHP’li Kara: ‘Canlı Bomba Önleyici Sistemlerden Haberdar Mısınız?’

0
1030

niyaziCHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, 10 Ekim günü Ankara’daki Barış Mitingini kana bulayan canlı bomba eyleminin radar teknolojisi ile önlenebilmesinin mümkün olduğunu söyledi.

TBMM Başkanlığına Başbakanın yanıtlaması istemiyle sunduğu önergesinde, yurtdışında faaliyet gösteren bazı şirketlere dikkat çekerek, ‘’AntiBombacı Teknolojileri’’ ile güvenli mesafede bombanın ya da eylemde kullanılacak silahların radar sistemleri üzerinden tespiti ve imhasının gerçekleşebileceğini söyleyen Kara, ABD’de bu sistemin test edildiğini ve taşınabilir bir teknoloji olduğunu belirterek Hükümetin bu teknolojiden haberdar olup olmadığını sordu.

AKP İktidarları döneminde yaşanan canlı bomba ya da bomba yüklü araçlarla yapılan saldırılara da dikkat çeken CHP Milletvekili, bu tarz bombalı eylemlere sık sık maruz kalan ülkemizde böyle bir önleyici teknolojinin kullanılmasının düşünülüp düşünülmediğini ve TUBİTAK’ta bunun için herhangi bir çalışma yapılıp yapılmadığını da öğrenmek istedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 12 Ekim günü TV’de yaptığı ‘’Canlı bombaları biliyoruz ama eylem yapmadan tutuklayamıyoruz’’ şeklindeki açıklamasını da hatırlatan Kara, eğer geçmişte yaşanan bu acılardan ders alınabilseydi ve bu teknolojiye sahip olabilmek için Hükümetin bir girişimi olsaydı bu canlı bombalar eylemlerini gerçekleştirmeden ve resmi rakamlara göre 97 canımız orada yitirilmeden, 400’den fazla vatandaşımız yaralanmadan bu eylem önlenebilirdi. Cumhuriyet tarihinin en kanlı eylemlerinden birine tanık olunduğunu vurgulayan Kara, en azından yaşanan bu olaydan sonra Hükümetin, eylem yapmadan tutuklayamadıklarını söylediği bu canlı bombaları tespit edebilmek için bu teknolojiyi kullanan ya da üreten ülkeler ile bir iletişime geçmeyi düşünüp düşünmediklerini de Başbakanın yanıtlamasını istedi.

Başbakanın başka canlı bombalar olduğunu da biliyoruz açıklaması ile beraber basına da yansıyan 21 kişilik canlı bomba listesine rağmen, Hükümetin canlı bombalara hukuki müdahalede bulunmak için eylem yapmalarını beklemesinin, yakınlarını kaybeden ailelerin acılarını küçümsemek olduğunu söyleyen CHP Milletvekili, Başbakanın yaptığı bu açıklama ile bu kanlı eylemde ve yitirilen canlarda bizzat sorumluluklarını da itiraf ettiklerine dikkat çekerek bu olaydaki sorumluluğu kabul edip etmeyecekleri sorusuna da yanıt vermesini istedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz