CHP MURATPAŞA’DAN PARKTA PROTESTO

0
3611

Antalya’da parka eski politikacı ve yazar Osman Yüksel Serdengeçti’nin adının verilmesi, CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı tarafından protesto edildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi`nde Ak Parti ile MHP`li meclis üyelerinin oy birliği ile eski İl Özel İdare alanına yapılan parka, eski politikacı ve yazar Osman Yüksel Serdengeçti`nin adının verilmesi, CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı tarafından protesto edildi.

Osman Yüksel Serdengeçti Parkı önünde toplanan kalabalık adına CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul açıklamasında;  Cumhuriyet devrimlerine karşı olan birinin adının parka verilmesini kınayan Ahmet Kumbul, “Acaba MHP`li meclis üyeleri Cumhuriyet ve devrim karşıtı bu zatı tanıyarak mı kabul oyu verdiler? Bu zatın yazdıkları, siyaset yelpazesinde oradan oraya savruluşları ve milleti reddedip ümmeti savunan fikirleri hakkında gerçekten bilgileri var mı acaba bu milliyetçi arkadaşların?” diye sordu.

`KURUCU KADROLARA VE DEVRİMLERE HAKARET

Bu parka Osman Yüksel Serdengeçti`nin adının verilmesinin başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetin kurucu kadroları ve yapılan devrimlere hakaret etmek olduğunu savunan CHP İlçe Başkanı Kumbul, şunları söyledi: “Bu zatın söylediği `Yapanlar onlardı, yaratanlar da onlardı. Partilerinden bahsederken şerefli partimiz diyorlardı. On yılda on beş milyon genç yaratmışlardı. Tam 27 yıl tanrılar gibi konuştular. Firavunlar gibi saltanat sürdüler. Yediler, içtiler, kustular` sözlerini onaylamak anlamını taşır. Bu parka bu zatın adını vermek, kurduğu üniversitelerde, köy enstitüleriyle, eğitim şuralarıyla Türk kültürü ve eğitimine yaptığı unutulmaz hizmetlerle Cumhuriyetimizin efsane Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel`e yönelttiği `Yüksek makamın alçak vekili` tanımlamasını onaylamak anlamını taşır. Bu onayı veren kişileri, bu kararları bir kez daha düşünmeye davet ediyorum. Serdengeçti Parkı’nın altında imzası bulunan kent tarihçisi Hüseyin Çimrin de imzasını bu metnin altından çekmesi diliyoruz.”

CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen’de; “bu topraklar barış, huzur diyen binlerce değer yetiştirmiştir. Maalesef bu değerlerden uzak olan kin, nefret diyen kişilerde yetiştiriyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün Barış, dostluk, kardeşlik diyen söylemelerinin yerleştirilmesinden yanayız. Dolayısıyla böyle bir yazıtın burada durması hepimiz için bir ayıptır.” Diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz