CHP’den, Ensar Vakfı ve KAİMDER hakkında suç duyurusu

0
1692

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Gençlik Kolları Başkanlığı, Karaman’da öğrencilere yönelik cinsel istismar iddialarına ilişkin Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Mezunları Derneği (KAİMDER) hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Musa Gül ve beraberindeki partililer, Antalya Adliyesi’ne gelerek Cumhuriyet Başsavcılığı’na Ensar Vakfı ve KAİMDER hakkında suç duyurusunda bulundu. CHP’li grup daha sonra basın açıklaması yapmak istedi. Polisin adliye bahçesinde açıklama yapmasına izin vermediği CHP’liler, adliye dışına çıkarıldı. Adliye önündeki sokakta açıklama yapan CHP Gençlik Kolları Başkanı Musa Gül, Karaman’da Ensar Vakfı ve KAİMDER’e öğrenci evlerinde kalan 45 çocuğa, vakıfta ve bir ilkokulda öğretmenlik yapan kişinin, cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandığını hatırlattı.

Olaya ilişkin soruşturmanın yalnızca cinsel istismar fiilini işleyen kişi hakkında yürütüldüğünü aktaran Başkan Gül, “Halbuki istismar fiilinin mağduru küçükler Ensar Vakfı, KAİMDER ve bu tüzel kişiliklerin üyelerinin gözetiminde barınma ihtiyaçlarını gidermektedir. Barınma işini üstlenmiş gerçek ve tüzel kişiliklerin, küçüklerin bakım ve gözetim yükümlülüğü altında olduğu açıktır. Bu kişilerin çocukların yaşadığı istismarı bilmemeleri düşünülemez. Bu durumda, küçükleri eve yerleştiren ve bakım sorumluluğu altında bulunan kişiler ceza sorumluluğu altındadır. Tüzel kişilerin yöneticileri ve küçüklerin barınmasından sorumlu olanların fail ile birlikte fiilden sorumlu olduğu aşikardır” diye konuştu.

Hükümet, Milli Eğitim Bakanlığı ve iktidara yakın bazı medya organlarının olayı görmezden geldiğini savunan Başkan Gül, Karaman’da yaşanan olayın münferit değerlendirmenin mevcut sorunu görmezden gelmek anlamına geleceğini belirtti. Derhal gerekli tedbirlerin alınması ve sorumluların araştırılarak cezalandırılması gerektiğini aktaran Gül, “20 Nisan’da CHP Antalya İl Gençlik kolları olarak Karaman’da mağdur çocuklarımızın ve ailelerinin yanında olacağız. Çocuk istismarı bir insanlık suçudur. Biz bu suçun ortağı olmayacak, bu suçu işleyenlerin ve tüm sorunluların cezalandırılması için bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız” diye konuştu.